fredag 20 april 2012

Statsministerns problematiska statsråd 1Statsminister Fredrik Reinfeldt

Försvarsdepartementet

Försvarsminister Karin Enström


Kulturminister Lena Adelsohn LiljerothStatsministerns problematiska statsråd 1Försvarsministern vet inte vad demokrati är

Försvarsminister Enström har svårt att skilja på demokrati och diktatur. ”det är svårt att definiera vad som är demokrati och vad som är diktatur” sade statsrådet i en intervju i Dagens Eko nyligen. 

Ministern delar denna svårighet att skilja mellan demokrati och diktatur med Anders Breivik som på domstolsförhandlingarnas fjärde dag den 19 april hävdade att ” det finns inga verkliga demokratier i Europa.

Också statsministern tycks dela Breiviks värderingar som även sade att ”för att bidra till samhällsförändringar måste man använda våld.” I samband med att en av Sverigedemokraternas riksdagskandidater utsatts för misshandel i sitt hem i Malmö - var annars? - sanktionerade statsministern våld mot politiska motståndare: ”Partier som talar om ’vi och dom’ och sprider hatfyllda budskap ska inte bli förvånade om sådant händer.  Sverigedemokraten hade Att en regeringschef uttrycker sig så brukar vanligen ske i icke-demokratiska länder.Även tidigare har statsministern uttryckt sin ohöljda beundran för dem som förespråkare politiskt och religiöst våld. Vid Försvarsmötet den 1 augusti 2009 sade statsministern enligt uppgift: ”Den genomsnittlige fredsbevararen i världen idag är en ung muslimsk man.”  Man skulle knappast bli förvånad om statsministern sade ”Den genomsnittlige fredsbevararen i världen idag är en ung norsk man.

Statsministerns problematiska statsråd 2

På en bild i DN den 18 april matade statsministerns omdömeslösa kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth glatt skrattande ”en vilt skrikande svart tårtkvinna” - ett s.k. konstverk - med bitar ur ”kvinnans” underliv.
1979 dansade maken Ulf i bastkjol på Manilla och 1985 sade han ”Om vi bojkottar varor från Sydafrika, blir ju de stackars negrerna (sic) där nere arbetslösa.”
Statsrådets tilltag har föranlett European Network against racism, ENAR,  att i ett brev till statsministern kräva en ursäkt. ”Händelsen är en djup förolämpning mot människor som lider av dagliga rasistiska hån och mot kvinnor som utsätts för könsstympning” skrev ENAR:s ordförande Chibo Onyeji.


Och statsministern som ständigt och jämt gör hätska utfall mot SD och bl. a sagt sig ”inte vilja ta i Sverigedemokraterna med tång”!   Det är givetvis glädjande att Ni efter Ert statsråds fadäs på Moderna museet aldrig mer kan komma med några som helst föraktfulla uttalanden om SD.
  För att travestera den franske 1500-talsfilosofen Michel de Montaignes ord. ”Vid randen av en avgrund finns blott en sak att göra: ta ett steg framåt, herr statsminister och tag gärna Era försvars- och kulturministrar med Er”!

ISM

*